kosar Belépés      
 Regisztráció
ma Orbán névnap van
kosar Kosár tartalma
  0 db termék
sitetext
FŐOLDAL |  MAGAZIN |  HÍREK
Keresőkifejezés:
Rovat:
2010-08-18 16:32:20

 

5 fontos tudnivaló konténeres növények ültetéséről!

 

A cserjék nagy részét, az évelő növényeket és az egynyári virágokat általában kis edényekben, konténerekben forgalmazzák. Azért érdemes ilyen növényeket venni, mert ezek biztosabban meggyökereznek és már ültetéskor mutatósak.

 

1. Telepítés ideje: Konténeres fákat, cserjéket a fagyos napok kivételével bármikor ültethetünk.

 

2. Az ültetés menete: A gödröt ilyenkor annyira temessük be, hogy a gyökérlabda magassága és még 10 cm maradjon üresen. Szedjük le a konténert, bontsuk szét a körbefordult gyökereket, és sugarasan helyezzük el a gödör alján, majd helyezzük vissza a földet és tömörítsük a növény körül. Az alapos beöntözés is a talaj tömörítése miatt fontos ültetéskor.

 

3. Metszés: Ezek a növények, a földlabdásokhoz hasonlóan nem igényelnek koronaalakító metszést, de a cserjéket visszavághatjuk 20-25 cm-rel, hogy elősegítsük az elágazódást.

 

 

4. Konténeres évelők, egynyári virágok ültetése: Ezeknél is fontos a jó talajelőkészítés. A terület felásása során beforgatjuk a komposztott vagy az érett istállótrágyát. Kis gödröket készítünk, elhelyezzük a növényeket, földet húzunk a tövükhöz, ezt tömörítjük, majd beöntözzük a növényeket.

 

5. Sövénytelepítés: Konténeres növényekből is alakíthatunk ki sövényt. Készítsünk egy kb. 60 cm széles és mély árkot, melybe 40-80 cm távolságra helyezzük a növényeket, azok méretétől függően (a fenyőknél ez a távolság 80-130 cm is lehet). A lombhullató növényeket vissza kell vágni a talaj felett 8-10 cm-rel, az örökzöldeket nem, mert azok jól bokrosodnak.

 

 

Mivel ezeket a növényeket szinte bármikor lehet ültetni, a kertészkedést, ültetést, kertfelújítást szinte egész évben folytathatja. Jöjjön el valamelyik üzletünkbe és tekintse meg aktuális kínálatunkat konténeres növényekből!

Szerző: B. Kati
 
Hozzászólások
Belépés
Email cím:
Jelszó:
Ha még nem regisztrált, akkor megteheti itt