kosar Belépés      
 Regisztráció
ma Orbán névnap van
kosar Kosár tartalma
  0 db termék
sitetext
FŐOLDAL |  MAGAZIN |  HÍREK
Keresőkifejezés:
Rovat:
2011-12-01 15:40:26

Hogyan gondozzuk ezeket a növényeket? Egy kis segítség, hogy szépek és egszségesek maradjanak.

A földlabdás növények gondozása:

 

Ültetés:

Megegyezik a szabadgyökerű fák ültetésével, a földlabdát burkoló jutazsákot nem kell levenni, mert széteshet a földlabda, de a dróthálót óvatosan le kell vágni! Pár hónap alatt elbomlik a zsák a földben, érdemes viszont a gyökérnyaknál meglazítani az anyagot!

 

Öntözés:

Telepítés után legalább 2 évig, a gyökeresedés időszakában fokozott ötözést igényel, időjárástól függően nyáron naponta legalább egyszer nagy mennyiségben.

Télen is öntözzük, legalább egyszer havonta, mert a száraz, napos időben párologtat a növény, és a megfelelő pótlás hiányában kiszáradhat.

 

 

Frissen felszedett konténeres örökzöldek gondozása:

 

Ültetés:

Ezeknél a frissen felszedett növényeknél a gyökeresedés még nem történt meg, ezért ajánljuk, hogy a növény maradjon a konténerben még legalább 1 évig, amíg a gyökerek át nem szövik a földet, csak ez után érdemes kiültetni állandó helyére!

Vagy konténerestől lesüllyesztve az állandó helyére kerülhet a növény, majd 1 év múlva a konténeréből kiemelve, vissza lehet ültetni.

 

Öntözés:

Telepítés után legalább 2 évig, a gyökeresedés időszakában fokozott öntözést igényel, nyáron naponta legalább egyszer nagy mennyiségben.

Télen is öntözzük, legalább egyszer havonta, mert a száraz, napos időben párologtat a növény, és a megfelelő pótlás hiányában kiszáradhat.

Szerző:
 
Kapcsolódó termékek
 
Hozzászólások
Belépés
Email cím:
Jelszó:
Ha még nem regisztrált, akkor megteheti itt