kosar Belépés      
 Regisztráció
ma Orbán névnap van
kosar Kosár tartalma
  0 db termék
sitetext
FŐOLDAL |  MAGAZIN |  HÍREK
Keresőkifejezés:
Rovat:
2012-12-07 14:01:32

A zord téli időjárás színfoltjai az örökzöldek. A borongós téli napokon képesek minket jobb kedvre deríteni, gyönyörködtetni ezek a csodálatos növények. Nagy forma és színgazdagsággal rendelkeznek, egész évben kiemelkedő esztétikai értékükkel díszítik kertjeinket.

 

 

1. Az enyhén savanyú talajt kedvelik, ezért már ültetéskor érdemes a megfelelő földkeverék kiválasztásával biztosítani az optimális fejlődéshez szükséges közeget. A nyári perzselő melegre is gondoljunk ültetéskor, és lehetőleg olyan helyet válasszunk, ahol legalább egy kis árnyék védi örökzöld növényeinket.


2. Száraz téli időszakban ne felejtkezzünk el a növények öntözéséről, amit fagymentes időben (lehetőleg déli órákban) nagyobb mennyiségű vízzel végezzünk. Nem a fagy okozza ugyanis a téli károsodást, hanem a vízhiány, mert napos időben a növények télen is fotoszintetizálnak, de a talajban levő fagyott vizet nem tudják felvenni.


3. A terebélyes vagy oszlopos formájú örökzöldeket kössük össze, hogy a hó súlya alatt ne törjenek le a hajtások. A kisebb fenyőkről is érdemes lerázogatni, leverni a havat.


4. A többi évszakban se felejtkezzünk meg az öntözésről, valamint a megfelelő tápanyagutánpótlásukról.

 


 

Amennyiben ezeket a tanácsokat megfogadjuk, sokáig gyönyörködhetünk örökzöld növényeinben.

Szerző: B. Kati
 
Kapcsolódó termékek
 
Hozzászólások
Belépés
Email cím:
Jelszó:
Ha még nem regisztrált, akkor megteheti itt