kosar Belépés      
 Regisztráció
ma Orbán névnap van
kosar Kosár tartalma
  0 db termék
sitetext
FŐOLDAL |  MAGAZIN |  HÍREK
Keresőkifejezés:
Rovat:
2010-06-29 09:51:25

Az egészséges tó, egyben egy szép ápolt tavat is jelent, mely mellett olvasgathatunk, a gyerekeink játszadozhatnak körülötte, ezáltal teremtve egy nyugodt harmónikus környezetet.

 

 

 

Ha kertünk szépségét egy tavacska is emeli, amelyben tavi állatok, és növények vannak, akkor fontos figyelemmel lennünk arra, hogy sokféle biológiai folyamat zajlódik vizünkben. Ez köszönhető annak, hogy növényeink, halaink nőnek, szaporodnak, közben az évszakok is váltakoznak, ezáltal tavunk is folyamatos változásokon megy keresztül. Gondoljuk csak bele télen nagy mínuszokban, befagy tavunk vize, - a zárt jégpáncél akadályozza a cserét a környezeti levegővel -  ősszel a fák elhullajtják lombjukat, nyáron a nagy melegek vannak hatással a kerti tóra.

 

 

Ahogy mi is igényeljük olykor a felfrissülést, úgy a víznek is jót teszünk, ha olykor megtisztítjuk, ápoljuk. Ehhez elengedhetetlen, hogy ellenőrizzük a víz minőségét, mellyel mindig egy lépéssel előrébb lehetünk, és megelőzhetjük, hogy vizünk zavaros legyen.

 

A tó minőségét megnézhetjük az Aqua Activ Quickstick-el, aminek segítségével, egy színskálán könnyedén meghatározható vizünk PH értéke, keménysége, nitrit- és nitráttartalma.

 

 

Emellett a Sár mínusz termékkel is hozzájárulhatunk vizünk tisztaságához, mely az iszaposodás megelőzését segíti.

 

Az előbb említett termékek mellett fontos lehet egy tóporszívó használata, (Pondovac 4) mellyel az iszapot tudjuk eltávolítani a tó aljából, ami fontos, hisz a felgyülemlett iszap megköti az oxigént.

 

Ha törődünk tavunkkal akkor a tavi élőlényeinek, és mi magunk is jobban, és hosszabb ideig évezhetjük a tavacska által nyújtott nyugalmat.

Szerző: Mandi
 
Kapcsolódó termékek
 
Hozzászólások
Belépés
Email cím:
Jelszó:
Ha még nem regisztrált, akkor megteheti itt